Blog de la Vela Catalana | La Vida és Vela

Amb l'inici del curs escolar, tornen els programes de Vela Escolar!

Written by Federació Catalana de Vela | Sep 13, 2024 9:08:35 AM

Coincidint amb l'inici del nou curs 2023-2024, la Federació Catalana de Vela, en col·laboració amb les Escoles de la Vela Catalana, dona el tret de sortida als programes de Vela Escolar, oferint una oportunitat única perquè els alumnes de primària i secundària de tot el territori descobreixin el món de la navegació.

Els programes, com ara Viu la Vela, Aventura Blava i Esport Blau Escolar, formen part de l’oferta educativa de molts centres escolars de Catalunya i estan dissenyats per introduir la pràctica de la vela d'una manera educativa i divertida. Aquests programes no només apropen la navegació als infants, sinó que també permeten treballar valors com el respecte pel medi ambient, la cooperació i la responsabilitat, així com desenvolupar habilitats físiques i cognitives.

El programa Viu la Vela, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, apropa cada any el mar a més de 17.000 alumnes de sisè de primària de la ciutat, gràcies a la col·laboració de diverses escoles de vela de Barcelona. Al mateix temps, Aventura Blava, amb el suport de la Diputació de Barcelona, permet a més de 10.000 alumnes de quart de primària de diferents municipis, molts d'ells sense costa, descobrir la riquesa del litoral català, tot combinant sessions teòriques i pràctiques.

El programa insígnia, Esport Blau Escolar, continua sent una referència a Catalunya per integrar la vela dins del currículum educatiu. Més de 15.000 alumnes de cinquè i sisè de primària ja han passat per aquest programa, que els ofereix la possibilitat de combinar teoria i pràctica al mar, fomentant valors com l’autonomia, la presa de decisions i el treball en equip. Aquest any, el programa torna amb més força que mai, arribant a una vintena de municipis i ampliant la seva presència a nous centres educatius.

A través d'aquests programes, la Federació Catalana de Vela reafirma el seu compromís amb la formació integral dels més joves, oferint-los una experiència educativa inoblidable i apostant per una xarxa d'Escoles de Vela que garanteixen una formació de qualitat i segura.

A més a més, la vela com a extraescolar
Per aquells alumnes que vulguin seguir gaudint del mar fora de l’horari lectiu, les Escoles de la Vela Catalana ofereixen una gran varietat de cursos extraescolars. Aquests cursos permeten als nens i joves continuar desenvolupant habilitats de navegació mentre gaudeixen d’una activitat física completa i enriquidora. Navegar com a activitat extraescolar és una gran oportunitat per potenciar la concentració, l’autonomia i el treball en equip, a més de gaudir del contacte amb la natura.

Consulta la nostra web per trobar l’Escola de Vela més propera i inscriure’t a les activitats extraescolars!