Tornar al blog

La vela extraescolar: una activitat molt completa... amb extra de tot!

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela
Vela extraescolar

L'esport de la vela ha demostrat ser una gran opció com a activitat extraescolar per a nens i joves. Un esport molt complet que reuneix tots els ingredients per ser el complement ideal per al desenvolupament dels més joves. A més de ser divertit i emocionant, la vela ofereix una gran quantitat de beneficis físics i mentals com a continuació us mostrarem.

El nostre esport fomenta la confiança, la responsabilitat i la perseverança en els joves. Els nens aprenen a confiar en si mateixos, en els altres membres de l'equip i en les seves habilitats nàutiques per a aconseguir els seus objectius. Això ajuda a construir una autoestima saludable i a fomentar la responsabilitat envers el seu equip i el seu entorn.


A més, aquesta activitat requereix una gran concentració i atenció als detalls. Els nens han de ser capaços de llegir les condicions del vent i les onades per a poder navegar de manera segura i eficaç. Això fomenta la capacitat de resoldre problemes en situacions complexes.

Per a molts nens, la vela també és una oportunitat per a connectar amb la natura. La navegació implica passar temps a l'aire lliure i gaudir dels elements naturals, com ara el sol, el vent i l'aigua. Això ajuda als nens a desenvolupar una consciència ambiental i a apreciar la bellesa de la natura.

Una activitat transversal que implica moltes disciplines escolars com ara les matemàtiques, la física i la biologia, entre altres. Els nens aprenen a aplicar els coneixements teòrics a la pràctica, a través dels elements naturals com el vent, les onades i les corrents. Això els ajuda a comprendre millor aquests conceptes i a desenvolupar la seva capacitat d'anàlisi.

Finalment, la vela és una activitat que fomenta el treball en equip i la cooperació. Els nens han de treballar junts per a navegar l'embarcació, i han de ser capaços de comunicar-se clarament per a poder fer-ho. Això ajuda a desenvolupar habilitats socials i a fomentar l'esperit de companyonia entre els nens.

En resum, la vela és una gran opció com a activitat extraescolar per a nens i joves. No només és divertida i emocionant, sinó que també ofereix una gran quantitat de beneficis físics i mentals que són importants per al desenvolupament dels nens. Si estàs buscant una activitat extraescolar que sigui estimulant i enriquidora per als teus fills, la vela podria ser la opció perfecta. Entra al web www.extraescolar.vela.cat i troba l'escola de vela més pròxima al teu municipi on facin aquesta activitat!


Tècnics de la vela catalana

Tècnics i tècniques de la Vela Catalana: els impulsors de l'ensenyament de la vela

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Si hi ha alguna cosa del tot imprescindible més enllà d'unes bones condicions climatològiques per ...

Read more
Aprèn a navegar a vela

Benvingut a l’estiu, benvingut a la Vela Catalana!

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Benvingut estiu! Una estació on el foc de Sant Joan és el preàmbul ideal per despertar la flama i...

Read more