Blog de la Vela Catalana | La Vida és Vela

Benvingut a l’estiu, benvingut a la Vela Catalana!

Written by Federació Catalana de Vela | Jun 21, 2023 10:29:38 AM

Benvingut estiu! Una estació on el foc de Sant Joan és el preàmbul ideal per despertar la flama i la passió per navegar les aigües del nostre mar.


És en aquest escenari idíl·lic on es desplega el panorama perfecte per aprendre a navegar o millorar la teva tècnica. I per aquesta tasca, els clubs i les escoles de la Vela Catalana són que estàs buscant. 

Des de Portbou fins a les Cases d’Alcanar, aquests centres t’obren les portes del mar per descobrir els secrets de la navegació i explorar nous horitzons, aprenent a interpretar la direcció del vent, ajustar les veles, agafar el timó i connectar amb la natura com mai ho havies fet. 

A l'estiu, tot i que a Catalunya tenim la sort de gaudir d'un clima idoni per navegar tot l'any, les temperatures són càlides i les brises marines són el complement òptim per a les sortides en qualsevol embarcació. A més, les aigües cristal·lines de la costa catalana són un escenari òptim per descobrir noves platges i cales. 

Tant se val si tens o no experiència, sigui quin sigui el teu nivell, des de principiant fins a navegant experimentat. Els tècnics i tècniques t’acompanyaran en aquesta aventura compartint els seus coneixements perquè descobreixis les disciplines de la Vela Catalana i que cada sortida sigui una oportunitat per créixer. No importa la teva edat, aquesta és una passió que abraça a totes i tots, des dels més joves fins als més grans. 

Als clubs i les escoles de la Vela Catalana gaudiràs d'un munt d'apassionants disciplines:

  • Vela lleugera: Una disciplina ideal per aprendre a navegar i gaudir del mar de forma col·lectiva, en parella o individual. Són embarcacions de petites dimensions. L’acció del vent i el pes del tripulant/s se senten amb molta facilitat. 
  • Patí de Vela: També conegut com a patí català, és una de les grans aportacions de la vela catalana en el món del disseny d’embarcacions i s’ha convertit en una de les disciplines més practicades a Catalunya gràcies a la seva singularitat. Una embarcació amb història, tradició i molta passió.
  • Creuer: És una embarcació d’unes dimensions més grans que la vela lleugera i la seva principal diferència és que disposa d’una cabina habitable en el seu interior; la seva tripulació pot ser d’entre cinc i deu persones aproximadament. 
  • Catamarà: És una embarcació multicasc ideal per navegar en solitari o en parella i planejar sobre les onades a gran velocitat, cosa que permet sentir sensacions vertiginoses.
  • Windsurf: És una de les disciplines més joves de totes i està considerada com un esport extrem. Els regatistes naveguen sobre una taula i el moviment s’aconsegueix mitjançant un estel de tracció que va unit al cos amb un arnès.
  • Kitesurf: Combina característiques del surf i de la navegació a vela i s’ha convertit en una de les disciplines més practicades actualment. Les taules de surf de vela són lleugeres, ràpides i fàcils de maniobrar. 

Aquest estiu, no dubtis en submergir-te en aquesta passió i descobrir tot el que la Vela Catalana té per oferir. Endinsa't en aquesta aventura i descobreix nous horitzons!

Benvingut a l’estiu, benvingut a la Vela Catalana!