Torna al blog

Benvingut a l’estiu, benvingut a la Vela Catalana!

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela
Aprèn a navegar a vela

Benvingut estiu! Una estació on el foc de Sant Joan és el preàmbul ideal per despertar la flama i la passió per navegar les aigües del nostre mar.


És en aquest escenari idíl·lic on es desplega el panorama perfecte per aprendre a navegar o millorar la teva tècnica. I per aquesta tasca, els clubs i les escoles de la Vela Catalana són que estàs buscant. 

Des de Portbou fins a les Cases d’Alcanar, aquests centres t’obren les portes del mar per descobrir els secrets de la navegació i explorar nous horitzons, aprenent a interpretar la direcció del vent, ajustar les veles, agafar el timó i connectar amb la natura com mai ho havies fet. 

A l'estiu, tot i que a Catalunya tenim la sort de gaudir d'un clima idoni per navegar tot l'any, les temperatures són càlides i les brises marines són el complement òptim per a les sortides en qualsevol embarcació. A més, les aigües cristal·lines de la costa catalana són un escenari òptim per descobrir noves platges i cales. 

Tant se val si tens o no experiència, sigui quin sigui el teu nivell, des de principiant fins a navegant experimentat. Els tècnics i tècniques t’acompanyaran en aquesta aventura compartint els seus coneixements perquè descobreixis les disciplines de la Vela Catalana i que cada sortida sigui una oportunitat per créixer. No importa la teva edat, aquesta és una passió que abraça a totes i tots, des dels més joves fins als més grans. 

Als clubs i les escoles de la Vela Catalana gaudiràs d'un munt d'apassionants disciplines:

  • Vela lleugera: Una disciplina ideal per aprendre a navegar i gaudir del mar de forma col·lectiva, en parella o individual. Són embarcacions de petites dimensions. L’acció del vent i el pes del tripulant/s se senten amb molta facilitat. 
  • Patí de Vela: També conegut com a patí català, és una de les grans aportacions de la vela catalana en el món del disseny d’embarcacions i s’ha convertit en una de les disciplines més practicades a Catalunya gràcies a la seva singularitat. Una embarcació amb història, tradició i molta passió.
  • Creuer: És una embarcació d’unes dimensions més grans que la vela lleugera i la seva principal diferència és que disposa d’una cabina habitable en el seu interior; la seva tripulació pot ser d’entre cinc i deu persones aproximadament. 
  • Catamarà: És una embarcació multicasc ideal per navegar en solitari o en parella i planejar sobre les onades a gran velocitat, cosa que permet sentir sensacions vertiginoses.
  • Windsurf: És una de les disciplines més joves de totes i està considerada com un esport extrem. Els regatistes naveguen sobre una taula i el moviment s’aconsegueix mitjançant un estel de tracció que va unit al cos amb un arnès.
  • Kitesurf: Combina característiques del surf i de la navegació a vela i s’ha convertit en una de les disciplines més practicades actualment. Les taules de surf de vela són lleugeres, ràpides i fàcils de maniobrar. 

Aquest estiu, no dubtis en submergir-te en aquesta passió i descobrir tot el que la Vela Catalana té per oferir. Endinsa't en aquesta aventura i descobreix nous horitzons!

Benvingut a l’estiu, benvingut a la Vela Catalana! 


Aprendre a navegar en creuer

Vela de Creuer: el plaer de navegar, l'emoció de competir

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Quan a la passió pel mar i la vela hi afegim tot allò inherent a la competició, el resultat és un...

Read more

T’agradaria navegar a més velocitat i amb un millor angle de cenyida? Aprèn els secrets per optimitzar el teu contrapès

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Amb aquesta tècnica aconseguiràs fer el màxim contrapès especialment durant la navegació en rumbs...

Read more