Blog de la Vela Catalana | La Vida és Vela

Escoles de Vela Reconegudes de Catalunya, Escoles amb Denominació d’Origen

Written by Federació Catalana de Vela | Mar 9, 2023 9:13:26 AM

Les gambes de Palamós, l’oli de Siurana, les anxoves de l’Escala o el cava del Penedès, a Catalunya ens prenem molt seriosament l’origen. Un tret diferencial que és determinant si es vol gaudir d’una experiència plena que reculli i transmeti la història, la tradició i la qualitat de la terra. 

Amb la navegació succeeix quelcom semblant. Si es vol aprendre a navegar amb la garantia d’un ensenyament òptim per a tots els nivells i persones, és imprescindible apropar-se a una Escola de Vela Reconeguda per la Federació Catalana de Vela

Totes elles formen part de l’Escola Catalana de Vela -entitat gestionada per la Federació Catalana de Vela que vetlla per la promoció i l’aprenentatge de la navegació- i conformen una xarxa de més de 70 Escoles que recorren, de nord a sud, els 826 Km de costa catalana. 

El distintiu ”Escola Reconeguda” garanteix uns paràmetres de qualitat en tots els cursos, activitats i serveis que s’ofereixen. A més a més, cada vegada són més escoles de vela que per ensenyar a navegar fan ús de la pionera metodologia de la Vela Catalana que es focalitza en la millora contínua perquè l'aprenentatge sigui òptim.

Aquestes escoles, any rere any, reben milers d’usuaris atrets per totes les emocions i passions que desperta el mar i la navegació. Des d’infants que descobreixen els esports de mar i l’estima del medi -així com tots els beneficis d’aquesta pràctica esportiva en els més petits de casa- amb els casals d’estiu o la vela escolar i extraescolar, fins a persones adultes que busquen trencar amb la rutina amb un esport que els ompli de benestar en un entorn únic i decideixen endinsar-se fent un curs d’alguna de les disciplines de la Vela Catalana: vela lleugera, kitesurf, windsurf, creuer, patí de vela, catamarà o vela a radiocontrol.

Aquests cursos i totes les activitats que realitzen les Escoles de Vela Reconegudes estan realitzats per tècnics i tècniques que han rebut una formació reglada que compta amb el segell de la Federació Catalana de Vela, l’oficialitat del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Nivell CINE 3 de la Comissió Europea.