Blog de la Vela Catalana | La Vida és Vela

La vela extraescolar: una activitat molt completa... amb extra de tot!

Written by Federació Catalana de Vela | May 2, 2023 2:57:43 PM

L'esport de la vela ha demostrat ser una gran opció com a activitat extraescolar per a nens i joves. Un esport molt complet que reuneix tots els ingredients per ser el complement ideal per al desenvolupament dels més joves. A més de ser divertit i emocionant, la vela ofereix una gran quantitat de beneficis físics i mentals com a continuació us mostrarem.

El nostre esport fomenta la confiança, la responsabilitat i la perseverança en els joves. Els nens aprenen a confiar en si mateixos, en els altres membres de l'equip i en les seves habilitats nàutiques per a aconseguir els seus objectius. Això ajuda a construir una autoestima saludable i a fomentar la responsabilitat envers el seu equip i el seu entorn.


A més, aquesta activitat requereix una gran concentració i atenció als detalls. Els nens han de ser capaços de llegir les condicions del vent i les onades per a poder navegar de manera segura i eficaç. Això fomenta la capacitat de resoldre problemes en situacions complexes.

Per a molts nens, la vela també és una oportunitat per a connectar amb la natura. La navegació implica passar temps a l'aire lliure i gaudir dels elements naturals, com ara el sol, el vent i l'aigua. Això ajuda als nens a desenvolupar una consciència ambiental i a apreciar la bellesa de la natura.

Una activitat transversal que implica moltes disciplines escolars com ara les matemàtiques, la física i la biologia, entre altres. Els nens aprenen a aplicar els coneixements teòrics a la pràctica, a través dels elements naturals com el vent, les onades i les corrents. Això els ajuda a comprendre millor aquests conceptes i a desenvolupar la seva capacitat d'anàlisi.

Finalment, la vela és una activitat que fomenta el treball en equip i la cooperació. Els nens han de treballar junts per a navegar l'embarcació, i han de ser capaços de comunicar-se clarament per a poder fer-ho. Això ajuda a desenvolupar habilitats socials i a fomentar l'esperit de companyonia entre els nens.

En resum, la vela és una gran opció com a activitat extraescolar per a nens i joves. No només és divertida i emocionant, sinó que també ofereix una gran quantitat de beneficis físics i mentals que són importants per al desenvolupament dels nens. Si estàs buscant una activitat extraescolar que sigui estimulant i enriquidora per als teus fills, la vela podria ser la opció perfecta. Entra al web www.extraescolar.vela.cat i troba l'escola de vela més pròxima al teu municipi on facin aquesta activitat!