Torna a la pàgina principal

10 motius per aprendre a navegar a vela

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela
10 motius per aprendre a navegar a vela

Si has arribat fins aquí és perquè, possiblement, t’estàs plantejant aprendre a navegar a vela. Per això, i perquè tenim moltes ganes que facis el pas i t’endinsis en el món de la navegació, et compartim els principals motius pels quals hauries de provar-ho. 

1- Connectaràs amb la natura

Edificis que no ens deixen veure el cel ni el Sol, la contaminació i el soroll dels vehicles, les presses…. sense cap mena de dubte el nostre dia a dia no és el millor escenari per respirar aire pur i desconectar de la rutina. Però tot canvia quan puges a bord d’una embarcació i t’allunyes una mica de la costa per a navegar: aire pur, tranquilitat, silenci o desconnexió.

2- Coneixeràs gent que s’estima el mar tant com tu

Si hi ha quelcom que tota la gent de mar comparteix és l’estima i el respecte pel mar. En els clubs i les escoles de vela es respira un ambient molt agradable de gent molt saludable. La gent de mar té això, uns valors molt identificats com són la sostenibilitat, la inclusivitat o la igualtat, entre d’altres. És fàcil fer amics i navegar plegats. 

3- És un esport per a tota la vida

Sigui quina sigui la teva edat, la vela és un esport apte per a tothom: infants, adolescents, adults i gent gran gaudeixen d’una pràctica esportiva de baix impacte físic. Un esport amb molt de recorregut per qui busca un esport per a tota la vida. 

4- Obert a totes les persones

En el món de la vela les discapacitats es queden a terra. Cada vegada són més les persones amb diversitat funcional que troben en la vela un esport accessible i inclusiu. Bona part dels clubs i les escoles de Catalunya disposen d’embarcacions adaptades. Un esport que empodera a les persones que el practiquen i que els aporta llibertat. 

5- Es pot practicar tot l’any

A diferència del que molta gent pensa, la vela es practica tot l’any a Catalunya. Les condicions meteorològiques del Mediterrani són excepcionals per navegar durant els 365 dies de l’any, sempre que ho fem amb la vestimenta i l’equipament adequat per a fer-ho. 

6- No cal tenir un vaixell propi per a fer-ho

Els clubs i les escoles de vela disposen d’embarcacions disponibles pels seus abonats i socis perquè gaudeixin d’una bona navegada sense necessitat de tenir una embarcació pròpia. 

7- És bo per a la teva salut

Navegar té molts beneficis per a la teva salut tant en l’àmbit físic com el mental. A més a més de l’exercici implícit en la navegació, està demostrat que navegar proporciona benestar mental gràcies a l’entorn on es desenvolupa. 

8- És un esport segur

Tots els clubs i escoles de vela disposen d’uns protocols de seguretat perquè naveguis segur i gaudeixis tranquil. D’altra banda, malgrat que no acostuma a passar, en cas d’accident la llicència federativa té unes àmplies cobertures que et cobreixen des de l’inici fins al final de la teva recuperació. 

9- A Catalunya gaudim d’una metodologia d’ensenyament pionera

La Vela Catalana ha desenvolupat al llarg dels últims anys una metodologia d’ensenyament pionera que es focalitza en la millora contínua perquè el teu aprenentatge sigui òptim. Aquesta metodologia es divideix en tres nivells i cada un d’ells disposa d’un ampli ventall d’exercicis perquè interioritzis els conceptes i les maniobres de la navegació. 

10- Hi ha tantes modalitats que mai t’avorriràs

L’esport de la vela són molts esports en un: vela lleugera, creuer, patí de vela, windsurf, kitesurf, catamarà, wingfoil i, inclús, vela a radiocontrol. Així que un cop t’endinses en aquesta pràctica esportiva les possibilitats són infinites. 

 

Si vols començar a navegar, t'animem a que visitis aquesta pàgina!


25 paraules terminologia navegar a vela

25 paraules que tot navegant ha de conèixer

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Et presentem les principals paraules que has de conèixer si estàs aprenent a navegar: babord,...

Descobreix-les!

Consells per a navegar hidratats i protegits del Sol

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Aprendre a navegar de forma segura inclou un conjunt d’hàbits que s’han d’interioritzar per a...

Descobreix-les!