Torna al Blog

Aprèn a navegar, millora la teva navegació o enriqueix la teva tècnica amb la Metodologia de la Vela Catalana

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Aquest és el moment perfecte per aprofundir en el meravellós món de la navegació i desenvolupar les teves habilitats a l'aigua. Una quarantena d’escoles de la Vela Catalana ofereixen una metodologia d'ensenyament innovadora i efectiva que et guiarà pas a pas en el teu aprenentatge, sigui quin sigui el teu nivell. Aquesta metodologia per formar navegants està impulsada per l’Escola Catalana de Vela -àrea de la Federació Catalana de Vela que, entre altres, s’encarrega d’apropar l’esport de la vela a la ciutadania- i té per objectiu que l’ensenyament i l’aprenentatge vagin de la mà per transmetre, d’una manera molt pràctica i propera, tots els coneixements, detalls i matisos que fan de la vela un esport apassionant

La metodologia d'ensenyament que implementen aquestes escoles està dissenyada per a tots els nivells, des dels principiants fins als navegants experimentats que busquen millorar la seva tècnica. Amb un enfocament progressiu i adaptat a les teves necessitats, que permet adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per navegar amb seguretat i confiança.

Aquest ensenyament està estructurat en tres nivells: bàsic, mitjà i avançat. En el nivell bàsic, aprendràs les bases de la navegació, a navegar amb vent suau i a dominar les maniobres bàsiques. En el nivell mitjà, aprofundiràs en tècniques avançades de navegació, com controlar el vent i adaptar-te a les condicions variables del mar. I en el nivell avançat, exploraràs com perfeccionar la teva tècnica fins convertir-te en un expert navegant. 

Una de les grans novetats d'aquesta metodologia és la seva estructura de conceptes i exercicis. Els materials d'estudi estan dissenyats per facilitar la comprensió i l'assimilació dels conceptes clau de la navegació. A més, s'han creat una gran varietat d'exercicis pràctics perquè puguis posar en pràctica els teus coneixements de manera efectiva.

Una garantia d'èxit per a tots els usuaris que visiten aquestes escoles atrets per totes les emocions i passions que desperta el mar i la navegació. Des d’infants que descobreixen els esports de mar i l’estima del medi -així com tots els beneficis d’aquesta pràctica esportiva en els més petits de casa- amb els casals d’estiu o la vela escolar i extraescolar, fins a persones adultes que busquen trencar amb la rutina amb un esport que els ompli de benestar en un entorn únic i decideixen endinsar-se fent un curs d’alguna de les disciplines de la Vela Catalana.

No ho dubtis més! Si vols aprendre a navegar, millorar la teva navegació o enriquir la teva tècnica, visita la pàgina de la metodologia d'ensenyament. Allà trobaràs tota la informació detallada sobre els nivells de formació, les seus on s’implementa, els exercicis pràctics, els beneficis de la navegació i molt més.

Descobreix més de la Metodologia aquí!


10 motius per aprendre a navegar a vela

10 motius per aprendre a navegar a vela

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Si has arribat fins aquí és perquè, possiblement, t’estàs plantejant aprendre a navegar a vela. Per...

Read more
25 paraules terminologia navegar a vela

25 paraules que tot navegant ha de conèixer

Image of Federació Catalana de Vela
Federació Catalana de Vela

Et presentem les principals paraules que has de conèixer si estàs aprenent a navegar: babord,...

Read more