En aquest blog et presentarem els millors consells perquè aprenguis a navegar, milloris la navegació o et converteixis en un expert!

Roba i material per a navegar a vela

Quina roba necessitem per a navegar?

En general, cada activitat requereix un equip tècnic específic. A l’esport de la vela s’utilitza roba tècnica per diferents funcions com poden ser la seguretat, l’estabilitat tèrmica, la protecció solar i evidentment, per requeriments tècnics de la navegació. A continuació et mostrem les principals peces de roba i material perquè aprenguis a navegar a vela amb totes les garanties:

Llegeix més

Tècniques per a dominar els canvis de rumb i de velocitat

Quan es realitza un canvi de rumb, s’haurà d’ajustar la tècnica de navegació a un nou angle de navegació, per tant, caldrà reposicionar el pes o la posició del cos per mantenir bons punts de recolzament, ajustar les veles tan pel que fa a l’obertura com el trimatge i, si cal, ajustar també altres sistemes de trimatge o la posició de l’orsa.

Llegeix més

Consells per a navegar hidratats i protegits del Sol

Aprendre a navegar de forma segura inclou un conjunt d’hàbits que s’han d’interioritzar per a evitar la deshidratació i els efectes negatius del Sol en la nostra pell. Per això, a continuació et donarem els millors consells en matèria d’hidratació i protecció solar quan se surt a navegar.  

Llegeix més

T’agradaria navegar a més velocitat i amb un millor angle de cenyida? Aprèn els secrets per optimitzar el teu contrapès

Amb aquesta tècnica aconseguiràs fer el màxim contrapès especialment durant la navegació en rumbs de cenyida, través o llargs en condicions de vent molt fort. L’objectiu és contrarestar la força escorant o de deriva que genera la sustentació; com més força de contrapès aconseguim, major podrà ser la sustentació que produïm a la vela i, per tant, major la força impulsora.

Llegeix més
10 motius per aprendre a navegar a vela

10 motius per aprendre a navegar a vela

Si has arribat fins aquí és perquè, possiblement, t’estàs plantejant aprendre a navegar a vela. Per això, i perquè tenim moltes ganes que facis el pas i t’endinsis en el món de la navegació, et compartim els principals motius pels quals hauries de provar-ho. 

Llegeix més
Aprendre a navegar a vela